Besked

Denied access.

🥇 Sådan skriver du et abstract

Hvad er et abstract? -  Eksempel på et abstract


Tænker du også over, hvordan man skriver et abstract, eller oversætter et abstrakt ?
Et abstract er det, man på dansk vil kalde et resumé. 
Formålet med et abstract er at give læseren et hurtigt overblik over, hvad din opgave indeholder og skal typisk skrives på engelsk. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at får læst korrektur på dit abstract - eller oversætte det. 

Et eksempel:
Abstractet er en meget vigtig del af akademiske opgaver på videregående uddannelser, da det er noget af det første i din opgave, og det er derfor med til at give din censor og lærer et førstehåndsindtryk af din opgave. 


Med et godt abstract kan du sikre, at censor får et godt førstehåndsindtryk af din opgave.


Hvad skal et abstract indeholde? 

Et abstract skal indeholde en sammenfatning af:

 • Opgavens formål
 • Opgavens videnskabsteoretiske metode
 • Hovedpunkter i opgaven og dens konklusioner
 • En kort perspektivering, der skaber en fremtidig eller fortidig kontekst om opgaven

Hvor langt skal et abstract være?

Et abstract bør ikke fylde mere end 5% af en opgave.

Huskeregler:
 • Skriv i nutid/førnutid
 • Skriv kort og præcist
 • Gør det let at skimmeLad os - før vi går videre - præsentere os: STUDIEKORREKTUR

 

Er du i det hele taget nysgerrig efter at vide nærmere besked med vores service? 
Vi kan slå fast, at vi bevæger os inden for professionel korrekturlæsning - med perfektionisme og med gode priser på korrektur. 


Lad os her liste op, hvilke opgaver vi typisk læser korrektur på: 


 
 
 
 
 

Opgavesparring? 
Det er en disciplin at skrive en god opgave. 
Du skal vide, at vi også tilbyder hjælp med opgaven.
Vi vejleder i at skrive en god opgave. 
 


 


 

Opgavens formål

Når du skal forklare opgavens formål, er det vigtigt, at du forklarer meningen bag din opgave. Altså, hvilket problem prøver du at løse med din opgave? Hvorfor er dette problem relevant at adressere, og hvorfor skal det løses? Her er det vigtigt, at du tjekker din problemformulering og sørger for, at der er en god sammenhæng.

Et abstract samler op på opgaven. Man kan her se et umiddelbart svar på, hvad du ønsker at undersøge i opgaven. Derfor spiller problemformuleringen sammen med abstractet. Hvor problemformuleringen stiller spørgsmål til videre undersøgelse, vil abstractet besvare disse i en opsummerende stil.
 

Metode

For at dine læsere skal have større tillid til din opgave, skal du her vise, hvordan du har løst selve opgaven og dermed besvaret din problemformulering.
Det gør du ved at beskrive, hvordan du kommer frem til din løsning rent metodisk. Eksempler på videnskabelige metoder og paradigmer inkluderer kvalitative undersøgelser (interviews), kvantitative undersøgelser (statitiske undersøgelser) m.fl.

Dette gøres ved at fortælle læseren, hvilke analysemodeller og metoder der er inkluderet i opgaven. Så beskriv her kort og præcist, hvad du har gjort i din opgave, og hvordan du har gjort det.


Hovedpunkter og konklusioner

Her giver du læseren en forsmag på de resultater, du er kommet frem til i din opgave.

Og hvad du igennem din opgave har fundet ud af i de analyser, der er blevet udarbejdet, og data, der er blevet indsamlet. Husk at forholde dig objektivt til sagen her. Du skal gerne undgå at skrive ’jeg’ eller ’vi’.
Perspektivering

De fleste større opgaver indeholder en perspektivering.

Det er her, du viser den større sammenhæng i din opgave, og det er her, du får be- eller afkræftet de antagelser eller hypoteser, du har opstillet.
Og du går i perspektiveringen ind og beskriver, hvilke nye spørgsmål din opgave har stillet.

Sådan skriver du et abstract - og får et tilbud på korrekturlæsning af dit abstract og din opgaveFormål

Man skal huske, at abstractet er med til at skabe et overblik for din læser, uanset om han/hun er fagperson eller ej. Abstractet er også med til at give læseren mulighed for at vurdere, om opgaven vil være relevant at gå videre med; abstractet kan gøre læseren nysgerrig og give lyst til at læse videre.

Det er vigtigt, at du i opgaven demonstrerer dybden i din besvarelse. Derfor bør du sørge for, at dit abstract indeholder en redegørelse, en analyse, og en vurdering. På den måde vil din opgave fremstå velovervejet og gennemarbejdet.


Hvordan skriver man et godt abstract?

Det er vigtigt at skrive præcist og godt, så læseren er med på, hvad opgaven handler om. Et abstract er netop en kondensering af opgaven.
Et abstract er en tekst, der er nogle meget klare forventninger til. Disse forventninger kan du se ovenfor. Derfor har abstractet også en stor betydning for det endelige resultat.
Det er derfor ikke uden betydning, hvornår i skriveprocessen du laver dit abstract.

Hvis du ønsker at få det bedste resultat, kan du følge nogle af vores råd herunder:
 • Et abstract skal skrives efter, at selve opgaven er færdig. Så har du overblikket over opgaven.
 • Dit abstract skal placeres lige før din indholdsfortegnelse.
 • Dit abstract skal ikke indeholde citater eller kildehenvisninger.
 • Dit abstract er kort og præcist. Det er kun i ét afsnit.
 • Et abstract skrives på engelsk, selv hvis resten af opgaven er på dansk.


Tæller et abstract med i bedømmelsen?

Ja, censor skal lægge vægt på, hvordan dit abstract er skrevet, så det er godt at prioritere det.

Abstract skrives efter selve opgaven

Dit abstract indeholder informationer, som du ikke kender, før du begynder på opgaven. For at kunne opsummere din opgave er du nødt til at kende udviklingen i din opgave fra start til slut. Derfor kan du først skrive dit abstract, efter at opgaven er færdigskrevet.
Placering

Du placerer dit abstract som det første i din opgave. Dette gøres for, at læseren hurtigt får en idé om, hvilken opgave han/hun skal igennem.

Ingen citater eller kildehenvisninger.

Du kommer i dit abstract ikke med hverken referencer, litteraturliste, eller andre former for kildehenvisninger.

Det er helt og holdent dine egne ord, der skal optræde i et abstract. Det kan godt være svært at skrive på engelsk, når du er vant til at skrive på dansk. Derfor kan det være en god idé at få Studiekorrektur til at læse korrektur på dit abstract og på din opgave. Her kan du faktisk vælge dansk og engelsk korrektur til en god pris.

Se en korrekturlæser arbejde


Længde og afsnit

På de fleste uddannelsesinstitutioner ønsker man et kort abstract på omkring 10-20 linjer. Dette skal skrives i et enkelt afsnit, og det være på engelsk. Men formalia kan dog svinge lidt fra sted til sted, og det er derfor en god idé at undersøge dette i sin studieordning. 
Det er altid en god idé at sætte sig ind i, hvordan studieordningen ser ud. Du kan altid tage fat i din studievejleder, hvis du har brug for hjælp. 


Gør noget ud af dit abstract og skab et solidt førstehåndsindtryk

Vi er klar over, at det kan være meget svært at få afsluttet en større skriftlig opgave, særligt når man har siddet med næsen begravet i bøgerne i flere uger eller endda mange måneder. Men dit abstract er ikke noget, som du skal lave, imens du er på vej til at aflevere din opgave.

Det er som sagt noget af det første, som din censor ser, når han eller hun åbner din opgave, og derfor siger dit abstract meget om, hvad læseren kan forvente at læse om. Så sørg for at gøre noget ud af dit abstract. Det kan vise sig at være en meget god idé at afsætte et par dage til at få abstractet helt på plads.

På den måde giver du dig selv de bedste chancer for at gøre et godt indtryk.
Det er alment kendt, at et godt abstract kan være med til at skabe det bedste afsæt for en god karakter for din opgave.Kan man få læst korrektur på et abstract?

Ja, vi tager blot 99 kr. for professionel engelsk korrekturlæsning af et abstract.

Mange studerende går efter at få en god karakter for specialet eller for bachelorprojektet. Det kan vi godt forstå, for det kan være udslagsgivende for et godt job, at man kan mønstre, at man har fået gode karakterer for de opgaver, man i løbet af uddannelsen har skrevet.

Derfor har Studiekorrektur specialiseret sig i at læse korrektur på opgaver. Vi læser korrektur på både engelsk og dansk.
Vi kan mønstre en god pris på korrektur, og vi kan fortælle dig, at vi altid går efter 100% tilfredshed.

Faktisk er det sådan, at vi ikke går på kompromis: Vi vil vitterligt tilbyde dig den bedste korrekturlæsning.

Derfor samarbejder vi udelukkende med professionelle korrekturlæsere. Alle vores korrekturlæsere har flere års erfaring med at læse korrektur på opgaver.

De lever og ånder for at rette opgaver til. De læser med glæde korrektur på dit speciale De læser også meget gerne korrektur på din bacheloropgave. Hvis du har en ph.d.-afhandling, der er klar til korrektur, kan du ligeledes tage fat i os.

Korrekturlæsning kan nemlig være med til at gøre opgaven ekstra god.

Der er nemlig behov for at rette op på opgaven rent sprogligt, for man kommer utvivlsomt til at lave nogle små fejl undervejs, når man skriver på sit speciale eller på sin bacheloropgave. Det er ganske uundgåeligt, og derfor er det vigtigt, at man sætter tid af til at få friske øjne til at rette opgaven igennem.

Erfarne korrekturlæsere fanger bare mere end du som opgaveskriver umiddelbart kan. Du har vel også hørt, at man ender med at stirre sig blind på sin opgave, når man i løbet af lang tid skriver og skriver?
Det er der råd for.
 
Hvad er korrekturlæsning for en størrelse?

Korrekturlæsning er en vigtig del af det at skrive en opgave. Det kan være meget brugbart at få en professionel korrekturlæser til at rette din opgave igennem.

Studiekorrektur sikrer, at sproget i din opgave er fejlfrit og flydende. Det sætter censor altid meget stor pris på.
Det ved vi af erfaring.
 
Korrekturlæsning er en tekstnær gennemlæsning af en tekst med fokus på at finde og rette op på sproglige fejl og sætningsmæssige uklarheder. En korrekturlæsning skal man gerne sætte tid af som noget af det sidste i sin proces med at skrive sin opgave.

Korrekturlæsningen er med til at sikre en god kvalitet. Der vil ikke være stavefejl, bøjningsfejl, ordvalgsfejl eller grammatiske fejl at spore, idet korrekturlæseren retter op på disse felter. Der vil ej heller være tegnsætningsfejl eller decideret kongruensfejl.

Studiekorrektur på et abstract

Korrekturlæseren går nemlig meget konkret til værks. Korrekturlæseren retter kringlet sprog og slørede formuleringer samt fejl i citat- og referencer.
Det er en dybdegående og detaljeret korrekturlæsning, der er tale om.

Vi er med andre ord meget kvalitetsbevidste, når det kommer til korrekturlæsning og kundeservice.
Vi brænder for at hjælpe med at læse korrektur.

Vi gør sproget i din opgave fejlfrit og mere flydende.
 Korrekturlæsere hos Studiekorrektur

Kvaliteten i forbindelse med korrekturlæsning skal uden tvivl henføres til vores professionel stab af korrekturlæsere.

De er højtuddannede personer med et godt sprogøre. De har hver især et utroligt godt greb om dansk og engelsk retskrivning.
De er gode til at ramme de krav, der knytter sig til den akademiske fremstilling, og de bevæger sig uproblematisk inden for akademisk opgaveskrivning. Det at skrive en videnskabelig opgave er ikke let. Det ved vi udmærket.

Det er vigtigt for os, at alle vores korrekturlæsere har den fornødne erfaring og uddannelse, for det er en klar prioritet, at vi kan skabe rum for den bedste korrekturlæsning.
En erfaren korrekturlæser vil således være garant for at skabe et godt sprog i opgaven.

Du vil få omdannet dine lettere kringlede sætninger til skarpe og præcise formuleringer. Dine afsnit bliver afstemt og gode, og ord, der kan være misvisende, udskiftes med et bedre og mere rammende et.

Vi kan også hjælpe med at sørge for, at du skriver en god indledning, og at du har et godt abstract, mens vi også gerne fokuserer på formalia og på, at du skriver en god konklusion.
Hvis du har spørgsmål, vil vi meget gerne hjælpe dig.
 
 • Vi følger retskrivningsreglerne fra Dansk Sprognævn, og vi kontakter gerne Dansk Sprognævn, hvis der skulle opstå den mindste tvivl undervejs.
 • Det er sådan, at vi som udgangspunkt altid anvender det grammatiske komma. Det er det, der også kendes som startkomma.
 • Vi går ikke ind og ændrer i indholdet. Vi er ikke fagligt engagerede, men sprogligt orienterede, hvorfor det kun er det sproglige, vi giver et løft, ganske i samråd med dig. Er der tvivl at spore, bliver der sat en kommentar, således at du kan være med til at vurdere.
Du er naturligvis meget velkommen til at tage direkte fat i os.

Martin sidder klar på telefon: 7199 8084 og på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Vi svarer så hurtigt som muligt.
Priser og bestilling af korrekturlæsning

 

 • Standardkorrektur

  pr.
  normalside
  2995
  • Fejlfri opgave.

   Rettelse af kommafejl, bøjningsfejl, stave- og tastefejl.
    
  • Pris: kun 29,95 DKK
   pr. normalside a 2.400 tegn
   (inkl. mellemrum).

 • Premiumkorrektur

  pr.
  normalside
  3495
  • Fejlfri opgave.

   Rettelse af kommafejl, bøjningsfejl, stave- og tastefejl.

   Inkl. sproglige forbedringer samt feedback.

  • Pris: kun 34,95 DKK
   pr. normalside a 2.400 tegn
   (inkl. mellemrum).

STUDIEKORREKTUR

Følg Studiekorrektur på Facebook
Se Studiekorrektur på Trustpilot
Betalingskort
© 2024 - Korrekturselskabet ApS - CVR-nr: 37341185 - All rights reserved.