Besked

Denied access.

Hjælp til perspektivering

Hvad er en perspektivering?

En perspektivering er et af de elementer, som langt de fleste større skriftlige opgaver skal indeholde.

Perspektiveringen er ofte det sidste, opgaven indeholder, inden konklusionen, og den forbindes ofte med diskussionen.

Men hvordan laver man en perspektivering? Og hvorfor skal den med, og hvorfor kommer den hvor den kommer?

Alt dette kan du blive en smule klogere på, ved at læse videre herunder.

 


Om Studiekorrektur

 

Hvordan skal man forstå ordet perspektivering?

Det ligger lidt i ordet: ”perspektiv”.

Når man sætter noget i perspektiv, handler det om, at man forholder det til de omkringliggende elementer.

Helt fysisk kan man sætte en tegning af en bygning i perspektiv ved at tegne en mand ved siden af, så man kan se, hvor stor bygningen er i forhold til manden, selvom det blot er en tegning.

Man kan også sætte ting i perspektiv ved at se på dem fra mere end blot én vinkel.

Der er mange måder at sætte ting i perspektiv på.

 

En perspektivering i en opgave handler ofte om, at man skal tage den analyse, man har foretaget i opgaven, og sætte den i perspektiv til noget andet, som ligger inden for samme genstandsfelt. Genstandsfeltet kan dog se forskelligt ud, alt afhængigt af dit fokus i opgaven. 


 

 

Perspektivering eksempel

Du har lavet en analyse af et litterært værk fra det moderne gennembrud skrevet af Henrik Ibsen, som problematiserer kvindens plads i samfundet.

En perspektivering af denne analyse kunne eksempelvis være:

 

  • En sammenligning med et andet værk fra det moderne gennembrud. Eksempelvis skrivestil eller persongalleri
  • En perspektivering til et værk af en kvindelig forfatter fra det moderne gennembrud, og værkernes forskelle og ligheder
  • En sammenligning med et værk fra moderne tid, som problematiserer samme emne
  • Et internationalt litterært værk fra samme tidsperiode.

 

Som du kan se, kan perspektiveringen dække over mange ting.

Man kan tænke det lidt som en association, som ens emne giver en, til et relateret, men ikke nøjagtigt identisk emne.

Med denne association skal man så finde ligheder og forskelle og på den måde brede emnet ud.

 

Tilbud på korrektur

 

Opgavesparring? 

Det er en disciplin at skrive en god opgave. 

Du skal vide, at vi også tilbyder hjælp med opgaven.

Vi vejleder i at skrive en god opgave. Opgavesparring 

Hvordan laver man en god perspektivering?

En god perspektivering er en perspektivering, som på relevant vis drager paralleller mellem din opgave og verden omkring.

På den måde sætter du dine tanker og resultater i relation til omverdenen, og dette er med til at validere og sandsynliggøre din opgave.

Samtidig vil en god perspektivering bidrage med nye perspektiver på et bredere emne, hvilket kan vække nye tanker hos en potentiel læser og lede frem til endnu flere undersøgelser om selvsamme emne.

 

 

Hvorfor er det vigtigt med en perspektivering?

Først og fremmest er en perspektivering vigtig, fordi man ved hjælp af en perspektivering kan vise, at man kan sætte sine opdagelser ind i en større sammenhæng.

På den måde signalerer man også, at man godt ved, at verden er meget større, end hvad man kan nå at demonstrere på fx 20 sider i en SRP.

For selvom det nogle gange kan føles som et uoverskueligt projekt at lave en stor skriftlig opgave, så skal man huske på, at det indhold, man kan få med på 20 sider, kun er en promilledel af alt det, der potentielt kunne have stået på de 20 sider.

 

For det andet er en perspektivering vigtig, fordi den er med til at skabe global validitet i din opgave.

Kan man drage paralleller mellem indholdet i ens opgave og de resultater, man har fundet frem til, og så de resultater og observationer, man kan gøre sig udenfor opgaven, peger man på, at der er sammenhæng mellem opgavens resultater og den verden, resultaterne befinder sig i. 

 

 

Perspektivering engelsk

En perspektivering er lige så vigtig i engelske opgaver, som den er i danske opgaver.

Reglerne for god akademisk skriftlighed gælder på tværs af landegrænser, for at resultaterne kan valideres på et globalt plan.

Det ændrer dog ikke på, at det kan være svært at formulere en perspektivering på engelsk.

Har du problemer med at få formuleret din perspektivering eller andre dele af din opgave på engelsk, så kan du frit og uforpligtende kontakte os her på Studiekorrektur.dk for et tilbud på korrekturlæsning af din engelske opgave.

Hos Studiekorrektur sætter vi en ære i at hjælpe studerende videre med deres tekster, sådan at indholdet kan skinne igennem, og eventuelle grammatiske fejl og slåfejl blive slået til jorden.

Også på engelsk!


Perspektivering opgave

Uanset om du sidder med en perspektivering bachelor, en perspektivering SRP eller en perspektivering i en anden opgave, så er indholdet lige vigtigt.

Hos Studiekorrektur.dk tilbyder vi udover korrekturlæsning af din tekst også Opgavesparring.

Opgavesparring er et tilbud, som retter sig til dig, som har svært ved at overskue din opgave og svært ved at se, hvor der kan justeres, for at din opgave bliver helt i top.

Tilkøber du Opgavesparring, vil en dygtig korrekturlæser have ekstra fokus på, hvordan din opgave hænger sammen og give dig en skriftlig tilbagemelding på ting, der kan forbedres i din opgave. 

Leder du efter ”SRP perspektivering eksempel”, kan du altid søge på dit gymnasiums database for gamle opgaver eller spørge din lærer til råds.

De fleste gymnasier har nogle gamle, vellykkede opgaver liggende, som man kan læse og blive inspireret af, og her vil du også kunne se et eksempel på en perspektivering i en SRP.

 

 

Hjælp til din skriftlige opgave?

Synes du, det er svært at få din skriftlige opgave til at hænge sammen? Og synes du måske, at perspektiveringen er blevet lidt vag eller måske slet ikke fungerer?

Så har vi her hos Studiekorrekur.dk et tilbud, som du kan benytte dig af, som hedder Opgavesparring.

Når du køber en korrekturlæsning af din opgave, kan du tilkøbe Opgavesparring.

Når du tilkøber Opgavesparring, vil en af vores dygtige korrekturlæsere have særligt fokus på, hvad der fungerer i din opgave, og hvad der kan forbedres.

Du får samtidig en grundig skriftlig tilbagemelding med konkrete tips og tricks til at få din opgavestruktur helt i top.

Du kan læse mere om Opgavesparring her på Studiekorrektur.dk, eller kontakte Martin på 7199 8084 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for et uforpligtende tilbud. 

STUDIEKORREKTUR

Følg Studiekorrektur på Facebook
Se Studiekorrektur på Trustpilot
Betalingskort
© 2024 - Korrekturselskabet ApS - CVR-nr: 37341185 - All rights reserved.