Korrekturlæsning på din jobansøgning

Studiekorrektur
Står du og mangler et studiejob, og skal du derfor til at skrive en ansøgning, har vi samlet de bedste råd til, hvordan du kan styrke dit sprog i din ansøgning, så du ender med at få jobbet. Når man er studerende, er erfaring på arbejdsmarkedet en god mulighed for, at man får brugt sine lærte teorier i praksis, og det vil derfor sige, at mange studerende søger efter et relevant studiejob, hvorfor din ansøgning skal sidde lige i skabet.

 

Sproget og generelt set retskrivningen i en jobansøgning er et meget vigtigt element, fordi din modtager skal kunne forstå, hvad du skriver. Hvis ikke der er styr på dette, kan arbejdsgiveren finde det forstyrrende og i sidste ende fravælge dig. At gøre sig umage med sin ansøgning belønner sig oftest i sidste ende med et job. Det handler altså derfor om at efterlade et godt indtryk, så du bliver husket og dermed valgt.
Når du skriver din ansøgning, skal du som det første hele tiden tænke på din modtager, der kan ende med at blive din kommende chef. Brug et sprog, som du er sikker på, at din modtager forstår.

Vær bevidst om din retskrivning

At variere sit sprog i sin ansøgning er altid en god ide. Det viser igen, at du har brugt tid på at tænke over, hvordan du skal formulere dig. Benyt derfor muligheden for at slå dine dagligdagsord op i en synonymordbog, så dit sprog bliver en smule mere nuanceret. Dermed ikke sagt, at du kun skal bruge ’fine’ ord, men sørg for at det varierer.
Selvom et komma ikke i sig selv fylder særlig meget, har det en stor betydning for din jobansøgning. En enkelt lille kommafejl kan virke enormt forstyrrende for læsningen, og det kan endda resultere i misforståelser. Vær derfor bevidst om din retskrivning, så du er helt sikker på, at din modtager har let ved at læse din ansøgning. 

Gode vendinger

Der er rigtig mange ord og vendinger, som kan være med til at styrke din ansøgning endnu mere. Formålet med en ansøgning er også, at du skal kunne adskille dig fra dine konkurrenter, og det kan du f.eks. gøre ved at benytte simple vendinger, hvoraf vi her i det følgende vil nævne nogle af dem.
I din ansøgning skal du forsøge at overbevise din måske kommende chef om, at du er den helt rigtige kandidat. Benyt derfor vendingen ”Jeg brænder for...”, hvorefter du nævner det område eller fag, som du rigtig gerne vil arbejde med. Det skal selvfølgelig have relevans i forhold til stillingen. Det viser, at du er motiveret, og din arbejdsgiver vil dermed mærke det og finde det troværdigt.
En anden god vending er: ”Det betyder for jer…”, hvor du her får belyst, hvor stor en værdi det ville skabe for virksomheden at ansætte lige præcis dig. Det er godt at nævne det som et af de sidste punkter i din ansøgning, så det får en opsummerende virkning.
Et tredje eksempel er: ”Min evne til at…” er også en rigtig god vending, fordi du netop her har reflekteret over, hvad dine kompetencer er, og ikke mindst, hvad du kan bruge dem til.
Dette er blot få eksempler på, hvordan du kan forbedre din ansøgning endnu mere.

Har du svært ved retskrivning, eller har du brug for, at der bliver kigget på din ansøgning med andre øjne? – Så kan vi hjælpe dig med at læse din jobansøgning igennem. Vi kan hjælpe dig med såvel de små som store ting, som du gerne vil have på plads i din jobansøgning, så der vil være en større chance for, at du bliver kaldt til samtale. Vi sørger for, at vores professionelle korrekturlæsere gør alt, hvad de kan for at gøre din jobansøgning endnu bedre, så tøv derfor ikke med at sende din jobansøgning ind til os.

 

No reviews yet
Write a review
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

STUDIEKORREKTUR

Følg Studiekorrektur på Facebook
Se Studiekorrektur på Trustpilot
Betalingskort
© 2024 - Korrekturselskabet ApS - CVR-nr: 37341185 - All rights reserved.