Pomodoro-teknikkenPomodoro-teknikken

Pomodoro-teknikken skærper din koncentration.
Det er navnet på en super enkel teknik, der får dig til at skrive effektivt, samtidig med at du får bedre styr på din studiedag.Af Jette Nikolajsen

Når man skriver opgaver, er det til tider svært at koncentrere sig. Opgaverne virker uoverskuelige, og det kan blive til mange overspringshandlinger. I den situation er Pomodoro-Teknikken et godt redskab, der netop får dig til at fokusere på dine opgaver.


Det handler om at styre tiden
Teknikken er, at du vælger dig en opgave, som du vil arbejde koncentreret med. Så indstiller du et stopur til 25 minutter, og i den periode koncentrerer du dig kun om den opgave, som du har bestemt dig for at arbejde med. Når stopuret ringer, holder du 5 minutters pause.

Bliver du utålmodig undervejs, ser du på stopuret, hvor lang tid der er tilbage. Er der for eksempel 7 minutter tilbage, vil du tænke, at det kan du godt stå igennem.

Denne teknik sætter dig lidt under pres, så du får tingene gjort. Teknikken har også den fordel, at opgaven bliver delt op i mindre dele, der er lettere at overskue.Hjernens kapacitet
25 minutter er til at overskue, og stopuret hj√¶lper dig til at fokusere p√• kun at g√łre en‚Äô ting i den periode.¬†25 minutter passer med den tid, vores hjerne kan klare at koncentrere sig, inden den har brug for en pause. I pausen erfarer du typisk, hvilken fremgang du har gjort, og det motiverer dig til at tage 25 minutter mere.

De 5 minutters pause booster din energi og dit gåpåmod, så du må bestemt ikke springe 5-minutters-pauserne over. Gå væk fra skrivebordet, gå lidt rundt, gå lidt udenfor, drik noget vand eller lignende, så er du klar igen.


Den længere pause
Hvis du skriver videre, til du har fire pomodoro-perioder i træk, så er det vigtigt, at du holder en længere pause.

P√• det tidspunkt skal du holde 30 minutters pause,¬†s√•dan at du f√•r hvilet din hjerne, inden du skal i gang igen. Dette hvil er vigtigt for din hjerne. Her kan du foretage dig lidt st√łrre aktiviteter efter lyst og behov.

 

Navnet betyder tomat  
Teknikken er udviklet af en mandlig italiensk studerende i 1980‚Äôerne. Han kunne ikke koncentrere sig om sine opgaver, og derfor fandt han et k√łkkenstopur frem til at holde styr p√• tiden. Stopuret lignede tilf√¶ldigvis en tomat, og da tomat hedder pomodoro p√• italiensk,¬†blev metoden kendt som Pomodoro-Teknikken.


Du skal pr√łve teknikken
Du lærer dig selv:
- at skrive effektivt
- at fokusere
- at blive mindre distraheret
- at f√• bedre styr p√• st√łrre opgaver
- at skabe en bedre studiedag.


Teknikkens trin kort fortalt
F√łlg hvert trin n√łje.

 

1.    Bestem, hvilken opgave du vil arbejde med.

2.    Indstil stopuret.

3.    Arbejd med opgaven.

4.    Afslut arbejdet, når stopuret ringer, og tjek, hvor meget du har nået.

5.    Hvis du har færre end fire pomodoro-perioder, skal du tage en kort pause på 5 minutter, og derefter gå til trin 2.

6.    Efter fire pomodoro-perioder skal du tage en længere pause på 30 minutter, nulstil dit antal af perioder, og gå derefter til trin 1.

 

 

God arbejdslyst!

Kontakt

Hvis du har brug for vores hjælp til at stå med en god opgave, må du meget gerne tage direkte kontakt til os.

 

Vi kan hjælpe med Korrekturlæsning og Opgavesparring på dansk og engelsk.

 

Du fanger os på:

Telefon: 7199 8084

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Du kan også indhente et uforpligtende tilbud her: TILBUD P√Ö KORREKTUR
.No reviews yet
Write a review
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0