Besked

Denied access.

Vær din egen korrekturlæserVær din egen korrekturlæser


Det er korrekturlæsningen, der gør, at din endelige tekst fremstår knivskarpt.

Vi giver her nogle bud på, hvordan du kan gribe opgaven an.

 

Tid er kostbar, når man skriver opgaver – alligevel er korrekturlæsning en supervigtig disciplin, du aldrig må springe over. Selv om visse sproglige fejl ikke nødvendigvis gør din tekst uforståelig, så kan de ændre indtrykket af dig. Et godt og fejlfrit sprog skaber troværdighed og gør din tekst meget lettere at forstå.

Effektiv korrekturlæsning


 • Afsæt tid
  For din egen skyld bør du afsætte tid til at læse korrektur. Det giver mulighed for, at du roligt og konsekvent kan arbejde dig igennem opgaven side for side. Du kan eventuelt anvende Pomodoro-Teknikken.
 • Vær koncentreret
  Når du læser teksten igennem, skal du arbejde med omhu og koncentration. Det er en god ide at finde et sted, hvor du kan arbejde uforstyrret.
 • Print teksten ud
  Det kan være en stor fordel, hvis du printer teksten ud, så du kan læse den på papir fremfor på skærmen. Du får bedre overblik over teksten, og da du hverken skal trykke på knapper eller scrolle, opnår du større fordybelse i læsningen.
 • Læs din tekst højt
  Hvis der er svære passager i teksten, kan det hjælpe at læse teksten højt. Når du læser højt, bliver læsetempoet lavere, og du hører teksten på en ny måde, så fejl og mangler fremstår klart. Metoden kan også benyttes på større tekstafsnit, hvis den passer godt for dig.
 • Læs teksten bagfra
  Har du overvejet, at du kan læse teksten i omvendt rækkefølge, så du starter med det sidste ord i opgaven eller i et afsnit? Denne metode er fantastisk god til at spotte fejl, fordi den tvinger dig til at opløse teksten i mindre dele.
  Når det gælder den større sammenhæng i forståelsen af en tekst, er det stadig en god ide at læse teksten fra begyndelsen.
Gennemgang af teksten

Du skal gennemgå tekstens grammatik, tegnsætning, retstavning og ordstilling, plus sørge for, at teksten er korrekt og forståelig. Herudover skal du være opmærksom på opsætningsfejl, sidetal, sammenhæng mellem illustrationer og tekst, samt henvisninger.

Inden du foretager denne manuelle gennemgang af din tekst, er stavekontrollen på din computer et godt sted at starte, men vær opmærksom på, at stavekontrollen ofte adskiller ord, som vi på dansk sætter sammen til et ord.

Hvad med mere SKRIVEHJÆLP?

STUDIEKORREKTUR

Følg Studiekorrektur på Facebook
Se Studiekorrektur på Trustpilot
Betalingskort
© 2024 - Korrekturselskabet ApS - CVR-nr: 37341185 - All rights reserved.