✅ Bilag

Det allersidste element i en større skriftlig opgave KAN være bilag. Denne artikel giver en forklaring på, hvad bilag er, og hvilke ting man skal være opmærksom på, når man benytter sig af bilag i sin opgave
 
Husk altid at spørge din vejleder eller undersøge din studieordning eller dit studiesteds krav for formalia, hvis du er i tvivl om, hvordan dine bilag skal laves og afleveres!

 

Hvad er bilag?

Bilag (eller appendiks, som nogen vil kalde det) er et eller flere dokumenter, som du gerne vil stille til rådighed for læseren af din opgave.

Bilagene kan indeholde en lang række ting såsom billeder, tabeller, artikeludskrifter, noder, skærmprints fra websites, grafer m.m., som du finder nyttigt for forståelsen af argumentationen i din opgave.

Bilagene er elementer, som er for omfangsrige til, at de kan indgå i selve opgaven.

Derfor tæller bilagene normalvis heller ikke med i antal tegn i din opgave.
 Om Studiekorrektur


Hvad er det vigtigt at huske, når man laver bilag?

Bilagene skal indeholde vigtig, men ikke essentiel information for din opgave

Det er meget vigtigt, at der ikke står noget i dine bilag, som er essentielt for din opgave, uden at det også er ekspliciteret i teksten.

Samtidig med det skal du vurdere, at alt materialet, som er medtaget i dine bilag, er relevant for din opgave.
 
Bilagene skal have et nummer (og evt. en overskrift)
Bilagene skal gives et nummer, for at du kan referere til dine bilag i din opgave. Når du refererer til dine bilag, skal du referere med bilagsnummer (et tal eller bogstav) og sidetal (hvis der er flere sider i det angivne bilag). Eksempelvis (se bilag 2, s. 13).
 
Bilagene skal altid henvises til i opgaven
Du skal ikke medtage et bilag, hvis du ikke henviser til det i din opgave overhovedet.
 
Hvis du har mere end ét bilag
Hvis du har mere end ét bilag, skal det samles i en bilagsoversigt (en indholdsfortegnelse over dine bilag) eller samles i et bilagsafsnit med sidetal, som står angivet i opgavens indholdsfortegnelse.
 
Aflevering af bilag
På nogle digitale afleveringsplatforme er der mulighed for at uploade separate bilag, således at opgaven uploades for sig, og bilagene uploades for sig.

Hvis ikke dette er tilfældet, skal bilagene være en del af din samlede opgave og altid placeres til sidst i opgaven.

Man må også gerne placere bilagene sammen med selve opgaven, selvom afleveringsplatformen giver mulighed for at aflevere bilag separat.
 
Man må gerne give bilag en forklarende tekst
Hvis man finder det nyttigt, må man gerne skrive en kort forklarende tekst i toppen af hvert bilag, så læseren ved, hvorfor netop dette bilag er medtaget.
 

Brug for hjælp til din opgave?

Det kan være vanskeligt at skrive en stor opgave og opfylde alle de mange krav for formalia og samtidig holde en god rød tråd i opgaven.

Hvis du står med en stor opgave og har brug for hjælp, så tilbyder vi hos Studiekorrektur.dk udover korrekturlæsning af din opgave også det, vi kalder for Opgavesparring.

Når du tilkøber Opgavesparring med korrekturlæsning af din opgave, vil en dygtig korrekturlæser have særligt øje for, hvordan sammenhængen i opgaven er; om problemformuleringen hænger godt sammen med besvarelsen, om der er sammenhæng mellem indledning og konklusion, og om der henvises rigtig til eventuelle bilag.

Hvis det lyder som noget for dig, så tøv ikke med at tage kontakt til Martin på 7199 8084 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.og indhent et tilbud på korrekturlæsning og/eller Opgavesparring af din opgave.
 
God skrivelyst!

Akademisk hjælp
5
1 review
Write a review
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Hvordan anvendes bilag?
 · 2022/09/12
Din anmeldelse
Jeg har fundet et meget brugbart svar angående bilag - tak!
Show more

STUDIEKORREKTUR

Følg Studiekorrektur på Facebook
Se Studiekorrektur på Trustpilot
Betalingskort
© 2024 - Korrekturselskabet ApS - CVR-nr: 37341185 - All rights reserved.