Fix min opgave

Det kræver sved og undertiden tårer at komme frem til tidspunktet, hvor man kan sige, at skriveprocessen er slut. Korrekturlæsningen er da sidste skridt inden aflevering af opgaven. Her er det typiske scenarie, at overskuddet ikke er helt så stort, som intentionen kunne ønske. Mange studerende går derfor på kompromis med korrektur på opgaven – det er mere end blot en skam, idet censor typisk lægger afgørende vægt på det sproglige niveau. Stil dig derfor meget gerne spørgsmålet, når du har skrevet færdig, om kommaet nu virkelig også for alvor er sat på plads, og om du er helt sikker på, at der ikke er en eneste stavefejl. Spørg også dig selv, om du har udtrykt dig klart hele vejen igennem opgaven. Er du helt sikker på, at der ikke er en eneste sætning, der er kringlet? Helt sikker? 🤔

Det er værd at vide, at korrekturlæsning er en gammel tilgang til sproget. Det er helt legalt og meget tilrådeligt, for man kan ikke fange alt sprogligt ved en første skrivning og følgelig læsning. Du har garanteret også mødt en underviser eller tre, der har fremhævet, at det er afgørende at få friske og koncentrerede øjne på opgaven. Du kan naturligvis vælge at lade en ven/veninde eller et familiemedlem læse opgaven igennem, men det – tro os – lønner sig at gå den professionelle vej.

Find den korrektur, du ønsker ✅

Sproglig førstehjælp

Når det brænder sprogligt på, slukker vores korrekturlæsere branden. De er blevet tilknyttet, idet de kan yde sproglig førstehjælp til din opgave. De giver kunstigt åndedræt til ’døde’ steder, blank spots, i din opgave, de omformulerer let og på sætningsniveau, og de forholder sig dygtigt til det grammatiske komma. Bestil korrektur her.